Drengene

Drengene

tirsdag den 24. september 2013

MISSION : NANNA-ELSK-EFTERÅRET er skudt igang!

Nu nærmer vi os efterhånden efteråret og den kolde tid. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg bestemt ikke er særlig begejstret for mørke, kulde og efteråret i det hele taget. MEN! i år skal være året hvor jeg får lidt af den der over-lækre-vi-tænder-lys-og-har-hyggesokker-efterår, det efterår som alle blade giver os indtryk af, at alle andre mennesker da selvfølgelig har. Mens jeg og (måske) andre almindelig dødelige, kun får endnu større rander under øjnene ved tanken om investeringer i dyrt vintertøj og støvler, for ikke at tale om nødvendigheden af at varmen snart bliver tændt i huset.

Til god efterårs stemning høre æblehøst jo til, så det skulle blive første del af missionen. 
Hvis man ikke har et æbletræ, må man jo gå på æblerov som os ;)) - i Svigerfar og Bedstes have.
Vi fik plukket en stor favn fuld, i en bilka plastik pose.  (Jeg må få købt en flet kurv hvis jeg skal leve op til bo bedres forestillinger, om det fantastisk skønne efterår)


Mens vi endnu var på den anden side af broen fik vi lækker kanel æblekage, og da vi kom hjem skulle jeg selvfølgelig selv prøve den efter.
Kagen blev rigtig lækker og var også et rigtig hit her, så godt et hit at jeg har tænkt at bage en til at klare min skoledag fredag.

Opskrift på Kanel Æblekagen:

2 æg
175 gram sukker
100 gram smeltet smør
125 gram mel
2-3 æbler
1 spsk.fuld sukker
2 tsk. vaniljesukker.  
Kanel sukker
Pisk æg og sukker sammen, tilsæt smeltet smør og mel, rør dejen sammen og bred den ud i en smurt raspdrysset tærteform, ca. 26 cm. i diameter.
Skræl æblerne, skær dem i tynde både og vend dem i kanelsukker
Sæt æblebådene tæt i dejen.
Drys evt. med mandler.
Sæt formen i en forvarmet ovn på nederste rille ved 200 grader i ca 30 minutter.
Spises lun, evt. med vanilieis eller flødeskum.

Bon appetit !
- Æblekagen er nem at lave, og gør det lidt nemmere at nyde efteråret ;)

Idag bestilte manden min en omgang æblegrød, og ærligt, har aldrig prøvet det, og er ikke selv sådan grødtypen. Men det skulle da prøves, og fandt da også en gammel opskrift i familiekogebogen ;)



Opskrift på æblegrød: 


1 kg æbler i tern
75 g sukker
1 stang vanilje (vaniljesukker kan også bruges)
2 dl vand

Æblerne koges i vanilje til de er ''udkogte'' herefter blendes de sammen med de andre ingredienser. Det heldige ved æblegrød, er det også kan spises med is, og det blev bestemt dømt inde her, både af store og små.
Det kan også bruges til morgenmad, sammen med det meget populære (og dårligt smagene i min verden) skyr, som skulle være så sundt så sundt, det gør det lidt nemmere at få ned ;) 



NU vil jeg forsætte min mission, Nanna-elsk-efteråret. Har du det lige sådan, og har forslag til hvordan efteråret skal favnes, så smid endelig en besked ;)